Lasun Unelma: Erä 12A karvas kaneliomena

No nyt alkaa olla homma, siis valmistusprosessi, kunnossa, mutta jäätelömestari itse on aika tattis tasaraha tässä vaiheessa koulutusta, vaikka päiväkään ei ole vielä edes pulkassa.

Onneksi tämä onkin sitten viimeinen erä vähään aikaan. Nyt siis tulossa Lasun unelman karvaista kaneliomenaa. Omena ei ole karvasta vaan karviaista on joukossa, ja ei niin suuresta määrästä (vajaa 2 l) huolimatta massa muuttui heti ihan pinkiksi. Voisi luulla mansikaksi tai punaiseksi viinimarjaksi, joita molempia on myös tullut kokeiltua ja tarjoiltua Ravintolapäivässäkin. Ei massa nyt niin pahalta maistu, jos ei nyt ihan paraskaan ole tähän mennessä. Mutta massan maku ja koostumus voi huijata, kuten kävi pirteässä kaneliomenassa.

Hyvien purkkien vähyys piinaa, ja kokokin. Saisivat olla mahdollisimman isoja, täydellä kaasulla kun Labo täyttää parilitraisen rasian alle kymmenessä sekunnissa, niin että sitä ravuria saa yhtenään suitsia. Kiirehän on aina, mutta ei nyt niin, että puolet tästä jäädytetystä valkoisesta kullasta lentää lattialle.

Nyt tavaraa syntyi päivässä jo niin paljon kerralla, että tästäkin herkkusuusta alkoi tulla jäätelö ulos korvista ja muualtakin. Mutta ei auta, pakko se on joka erää maistella, miltä maistuu. Pakkasetkin paukkuu, siis niiden mahat ovat niin pullollaan, että armoa anovat. Yläkerran kaapin kompura ulvoi täyttä häkää vuorokauden, punaisella vilkkui varoitusvalo yhtä mittaa. Sellainen iso pikapakastin olisi sitten seuraava hankinta, ihan pakko, mutta pirun kallis, käytettyinäkin ja harvassa niitä vasta onkin.

No, miltä Lasun unelma maistui? Hmmm.. sanottakaan nyt vaikka niin, että Pastomaster on sen verran tehokas pyörittäjä, että pataan ei pidä laittaman paljaaltaan sitruunankuoria. Silmäräpäyksessä kone ajoi kuoret muussiksi, mistä syntyy melkoisia sattumia. Tätä en tietty huomannut vasta kuin söin pakkasesta itse tavaraa, jota tulikin yhteensä yli 100 litraa. Happamaan kaneliomenaan en onneksi heittänyt sitruunankuoria ja kyllä se Maizenakin kummasti stabiloi sitä rakennetta, niin että siitä tuli ihan suhtkoht kelpo tavaraa, jota kehtaisi sitten tarjota KAR Oy:n asiakkaillekin. Pirteä kaneliomena kärsi karvaan kaneliomenan kanssa tästä sitruunankuorisattumista, eikä se Buko -tuorejuusto kuitenkaan ajanut Maizenan virkaa, vaikka melkoisesti sitä laitoinkin.

Tosin em. on laatikkokohtaisia eroa. Miksi, en oikein tiedä. Labon toiminta (pakastus päälle/pois, vatkausaika, ulosajoaika) ei nyt ollut täysin muuttumatonta koko prosessin aikana, vanhennettu massakaan ei ehkä ollut ihan homogeenista (se oli niin paksua, että kauhon pikkukattilalla sitä Laboon), ja miten pakkaset jäähdyttivät tekelettä olikin sitten täysi mysteeri (ei ilmapuhallusta jne.). Tavaraahan tuli niin vilkkaasti, että osa ei ehtinyt heti kunnolla tehokkaampaan pakastukseen yläkertaan (alakerran iso arkku ei jaksa yhtä hyvin kuin pienempi pakastinkaappi yläkerrassa), vaan kiersi kylmälaukun kautta.

Niin se vaan on, että mooses on mooses ja jeesus on jeesus, kuten veljeni osuvasti aina sanoo. Mitä se sitten tarkoittaakaan, se tulkoon selville näitä tarinoitani lukemalla.

Tehty jo, Carpigiani Pastomaster 60 Tronic:lla ja Carpigiani Labo 40/60:lla, 10/2013.

Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013
Lasun Unelma: Era 12A karvas kaneliomena, 10/2013

Tags: , , ,

2 Responses to “Lasun Unelma: Erä 12A karvas kaneliomena”

  1. […] in the article mentioned above, it looks like a dairy plant to me (I’ve been looking at the ice cream plants recently..) […]

Leave a Reply