KARlattoa toisen kerran: kaneliomena

Kävi siinä sitten niin kiirus, kuten aika usein tapana on, että suklaapäärynä KARlattoni maistelut jäivät vähiin: heti kun oli massat jauhettu (ajettu jäihin), kone äkkiä pesten ja sitten autolla kaahaten Bisan tilalle. Siellä emäntä kävi jo kuumana (vai kylmänä?), kun olin myöhässä, ja maito odotti noutajaansa kylmiössä ja karitsan liha toisessa. +5*6 l täyteen LSK:tä (länsi-suomenkarjan) ja PSK:tä (pohjois-suomenkarjan eli lapinlehmän) maitoa ja vähän MIXiä (hyvin vähän LSK +hyvin vähän PSK + paljon Ayshire), karitsat kainaloon ja menoksi mammalle syntymäpäiville karitsaa kokkaamaan. Kyllä muuten oli hyvää se liha! Sitten maistelimme KARlattoa ensi kerran, ja sitten taas Heinon tukkuun kermoja hakemaan. Nyt niitä sitten oli, vein koko rahan edestä.

Kyllä se vain niin on, kuten silloinen huippukokkikämppiksenikin heti huomasi, makuerot eri maitojen välillä olivat todella suuret. Mikä oli oikea vastaus? En kerro, se sinun pitää tulla itse selvittämään KARlatoistani ja KARbeestäni – jos kykenet. 🙂

Tästä toisesta erästä tulikin sitten ensi ajojen (erät 1-5) kaikkein työläintä (=arvokkainta?) tavaraa: voi sitä omenan pesua, puhdistusta, kuorintaa ja laittoa, että sen sain soseeksi. Alussa olisin voinut pihistellä paremmin sitä omenaa, niin olisi tullut tasapainoisemmat osaerät: massaa tein aina (erät 2-5) niin paljon kuin pystyin, eli niin monta kuin isoa kattilaa talosta löytyi: reilut 15 kg kerralla (4x 3-5 l). Se massan keitto on melkoista hommaa, varsinkin jos nostaa sauvasekoittaminen liian ylös, niin sitten lentää kurat pitkin keittiötä. No, rapatessa roiskuu.. ,)

Reseptit omasta päästä ja muilta vähän muiltakin kopioiden, kuten Jenisiltä. Sellaisenaan muiden versiot ei kelpaa, koska lopputuloshan ei ole KARlattoa (tai KARbeetä), joita kukaan muu ei maailmassa tee (toivon minä). Mikä on lopputulos? No sehän on tietty LASUN UNELMA, jota piti heti tehdä lisää.

Tehty omasta päästä ja lainattu vähän muidenkin, Carpigiani Labo 8 12 E:lla, 01/2013.

KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013
KARlattoa toisen kerran: kaneliomena, 01/2013

Tags: , , , ,

2 Responses to “KARlattoa toisen kerran: kaneliomena”

  1. […] siitä, kuinka suuri sen vesimäärä on, se on joko KARlattoa tai KARbeeta (Sherbet). Hmm.. mitäköhän sitä keksisi siitä Bisan tilan […]

  2. […] kun siirryin (pien)teolliseen tuotantoon Lasun unelman teossa. Vaikka nyt koneet olivat paljon edellisiä tehokkaammat, ei se työn määrä siitä nyt niin valtavasti pienentynyt. Tarkkaan saa miettiä […]

Leave a Reply