KARlattoa 3. kerran: aito vanilja ja sitruuna

Kun olin ehtinyt tehdä jo kaksi erää KARlattoa, niin sitten silloinen huippu(jälkiruoka)kokkikämppikseni kanssa tuli esille, että hän tunsi vallan hyvin laitteen, jolla massani jäädytin, Carpigiani Labo 8 12 E. Samanlainen oli hänen työpaikassaan, ravintola Luomossa, missä hän käytti ko. värkki päivittäin. Suuni loksahti miltei sijoiltaan, kun hän sanoi, että 6-7 minuutissa hänen massansa tuli koneella valmiiksi. Jotenkin liian älykkäänä tohtorina (selvästi väärän alan) olin järkeillyt, että mitä enemmän sitä massaa koneessa jauhan, sen enemmän ilmaa sinne muodostuu. Paskan marjat! Sillä tavalla syntyy voita! 🙁

Kämppikseni ystävällisesti nimitti tuotastani ”Blockeiss”:ksi, palaksi jäätä, hän kun ei ymmärtänyt, että aikaansaannokseni on niin erikoishienoa, että se kestää huoneenlämmössä reilun tunnin, kunnes se alkaa sitten hiljalleen sulamaan. Miten monesta kaupallisesta jäätelöstä voi näin sanoa?! 🙂

Noh, sitten kun ymmärsin, että vaivaan koneellani (joka siis on huipputehokas) aivan sen minimiajan, ja ymmärsin jo jotain lukemaani kirjallisuutta artisaanijäätelönvalmistuksesta ja mitä kämppikseni yritti minulle tolkuttaa, niin sitten alkoi tämän hengentuotokseni jo sujua toisella tavalla. Hyvä niin, koska 3. erällä käytin aitoa vaniljaa, jonka kilohinta oli reilut 400 euroa muistaakseni, mikä hirvitti vallan kamalasti. Samalla kokeilin myös, mitä sitruunasta saa aikaiseksi.

Mitä siitä syntyi? No, LASUN UNELMAA tietysti, ja nyt kyllä kävi niin, että kun hanasta veti vaniljaa suoraan napaansa, niin eipä ole KOSKAAN tullut syötyä yhtä hyvää.. hmm.. jäätelöä.. no ei, kyllä tämä on KARlattoa, ihan ilman E:tä ja keltuaista. 🙂 Mitäs me sitten keksittäis? ,)

Tehty omasta päästä ja lainattu vähän muidenkin, Carpigiani Labo 8 12 E:lla, 01/2013.

KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013
KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013
KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013
KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013
KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013
KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013
KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013
KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013
KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013
KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013
KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013
KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013
KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013
KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013
KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013
KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013
KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013
KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013
KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013
KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013
KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013
KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013
KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013
KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013
KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013
KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013
KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013
KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013
KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013
KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013
KARlattoa kolmannen kerran: aito vanilja ja sitruuna, 01/2013

Tags: , , , ,

2 Responses to “KARlattoa 3. kerran: aito vanilja ja sitruuna”

  1. […] Reseptit omasta päästä ja muilta vähän muiltakin kopioiden, kuten Jenisiltä. Sellaisenaan muiden versiot ei kelpaa, koska lopputuloshan ei ole KARlattoa (tai KARbeetä), joita kukaan muu ei maailmassa tee (toivon minä). Mikä on lopputulos? No sehän on tietty LASUN UNELMA, jota piti heti tehdä lisää. […]

  2. […] (vanhan kämppikseni) opettamana kiehautin sitruunat, ettei niistä tulisi niin stydejä kuin aiemmin sitruunaunelmassani, nythän toki halusin, että omenan makuakin jäätelössä olisi. Täytyy kyllä tunnustaa, että […]

Leave a Reply