Oikeustieteellisen tiedekunnan pääsykokeet, Helsingin yliopisto 05/2016.

Oikaisupyyntö oikeustieteellisen tiedekunnan valintalautakunnalle Helsingin yliopistolle 15. 7. 2016


Klaus A J Riederer


KAR Oy
Suurpellontie 1
07700 Koskenkylän saha
Y-tunnus: 2296849-3
GSM 041 441 1516
www.kar.fi
kar AT kar DOT fi




Pyydän kunnioittavasti, että Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan valintalautakunta tarkistaa minulle myönnetyt vuoden 2016 valintakokeiden lähtökoepisteet ja valintakokeen tehtäväpisteet arvosteluperusteineen tässä kappaleessa täsmennettyjen oikaisupyyntöjen ja Kappaleessa 4 laajemmin esitettyjen oikaisuperusteiden nojalla, ja että valintalautakunta tarvittaessa muuttaa päätöstään kohdistuen kevään 2016 hakemukseeni hakemusnumerolla 00006851169 Helsingin yliopiston oikeustieteelliseen tiedekuntaan suomenkieliseen oikeusnotaarin ja oikeustieteen maisterin (3 v + 2 v) koulutukseen, kuten on Kappaleessa 1.2 täsmennetty.

Pyydän myös kunnioittavasti, että minulle ilmoitetaan viipymättä perusteltu päätös asiasta, Kappaleessa 1.1 mainittuun sähköpostiosoitteeseeni.

Mikäli arvoisa valintalautakunta tulee siihen tulokseen, että oikaisupyynnön nojalla tarkastetut lähtökoepisteeni ja valintakokeen koepisteeni eivät oikeuta myöntämään minulle hakemaani opiskelupaikkaa valintakokeen nojalla, pyydän kunnioittavasti seuraavaa.

Pyydän kunnioittavasti ensisijaisesti, että valintalautakunta käyttäisi yliopistolain (558/2009) 5 luvun 36 § 3 momentin mukaista oikeutta jakaa hakijat erilaisen koulutustaustan perusteella ryhmiin huomioiden tässä oman koulutustaustani, ja että valintalautakunta käyttäisi myös mainitun lain 5 luvun 36 a § momenteissa annettuja toimivaltuutuksia hyväkseen, jotka oikeuttavat yliopiston käyttämään opiskelijoiden erillisvalintaa sellaiseen rajatulle kohderyhmälle suunnattuun koulutukseen, johon hakevien kelpoisuuden yliopisto on määritellyt erikseen siten, että valintalautakunta huomioisi koulutustaustani lisäksi muun kokemukseni ja muun pätevyyteni ja kelpoisuuteni Helsingin yliopiston oikeustieteelliseen tiedekunnan suomenkielisen oikeusnotaarin ja oikeustieteen maisterin (3 v + 2 v) koulutuksen erillisvalintaan liittyen siten kuin valintalautakunta asialliseksi katsoo tämän oikaisupyyntöasiakirjani käsiteltyään ja muiden mahdollisesti tarpeellisesti katsomiensa selvitysten jälkeen toteaa. Pyydän siis, että tulisin erillisvalituksi mainittuun koulutukseen, mikäli valintalautakunta näin asialliseksi katsoo, kelpoisuuteni ja muun pätevyyteni perusteella.

Pyydän kunnioittavasti toissijaisesti, että valintalautakunta käyttäisi yliopistolain (558/2009) 5 luvun 36 § 3 momentin mukaista oikeutta jakaa hakijat erilaisen koulutustaustan perusteella ryhmiin huomioiden tässä oman koulutustaustani, ja että valintalautakunta käyttäisi myös mainitun lain 5 luvun 36 a § momenteissa annettuja toimivaltuutuksia hyväkseen, jotka oikeuttavat yliopiston käyttämään opiskelijoiden erillisvalintaa sellaiseen rajatulle kohderyhmälle suunnattuun koulutukseen, johon hakevien kelpoisuuden yliopisto on määritellyt erikseen siten, että valintalautakunta huomioisi koulutustaustani lisäksi muun kokemukseni ja muun pätevyyteni ja kelpoisuuteni Helsingin yliopiston oikeustieteelliseen tiedekunnan suomenkielisen oikeusnotaarin (3 v) koulutuksen erillisvalintaan liittyen siten kuin valintalautakunta asialliseksi katsoo tämän oikaisupyyntöasiakirjani käsiteltyään ja muiden mahdollisesti tarpeellisesti katsomiensa selvitysten jälkeen toteaa. Pyydän siis, että tulisin erillisvalituksi mainittuun koulutukseen, mikäli valintalautakunta näin asialliseksi katsoo, kelpoisuuteni ja muun pätevyyteni perusteella.

Kolmassijaisesti pyydän kunnioittavasti, että arvoisa valintalautakunta lausuisi, mikäli se asialliseksi näin katsoisi, yleisestä kelpoisuudestani hakea Oikeustieteen tohtorin tutkinnon suoritusoikeutta.

Seuraavassa on kerrottu vain suppeat perustelut esityksen täydellisyyden ja sujuvuuden vuoksi eikä niihin tule lukijan rajoittua. Varsinaiset perustelut oikaisupyynnöilleni olen esitettänyt Kappaleessa 3 samaa järjestystä noudattaen. Luonnollisesti, perusteluiden tärkeysjärjestys on myös sama kuin tässä kappaleessa, jossa ei ole luettavuuden vuoksi nimenomaisesti viitattu kuhunkin kyseeseen tulevaan alakohtaan.

[Work supported by KAR Oy]

Keywords: Pääsykokeet 2016, Helsingin yliopisto, oikeustieteellinen tiedekunta, oikaisupyyntö, syrjintä, kelpoisuus, yliopistolaki