Kuka sen korjaa/huoltaa – jos ei herra ite?!

Niin, koneet ovat sellaisia, että eivät ne toimi maailman tappiin ilman huoltoa – tarvitsee se ihmisen ruumiskin hoivaa.

Kun Fuji lopetti taannoin kaiken tuen Lanovia C-550 skanneriinsa, ja sitten saman tien kaikkiin muihinkin skannereihinsa, tuli siitä kuultuani hieman orpo olo. Sehän nyt oli ihan selvä, että huollot ja korjaukset saa tehdä itse (koska tekijöitä on vähemmän ja sitä kalliimpia ovat), mutta mistäs sitten varaosat?

Ongelman ratkaisin näin: kun kerran halvalla sain, ostin toisen koneen. Tällä kertaa samanlainen kone, mutta eri värisenä ja eri tarroilla: Agfa XY-15. Asensin sitten molemmat softat, ja nyt on kone sekä että: Fuji Lanovia C-550 & Agfa XY-15. Onneksi on vielä olemassa joitakin ihmisiä, joilta kysyä vinkkejä mitä tehdä, kun kone pykii. Aina se on ollut sama ongelma: pääruuvi tahmassa, ei liiku synkassa elektroniikan kanssa.

Tehty Agfa XY-15:llä, räteillä, lasinleikkuuöljyllä ja Sinolilla+vedellä, 04/2010.

Agfa XY-15, Fuji Lanovia C-550, huolto, 04/2010
Agfa XY-15, Fuji Lanovia C-550, huolto, 04/2010
Agfa XY-15, Fuji Lanovia C-550, huolto, 04/2010
Agfa XY-15, Fuji Lanovia C-550, huolto, 04/2010

Tags: , , , ,

One Response to “Kuka sen korjaa/huoltaa – jos ei herra ite?!”

  1. […] en uskonut itsekään. Kun ei usko itseensä tarpeeksi niin.. vika oli tietty sama kuin aina ennenkin: pääruuvin öljyt ei timmissä […]

Leave a Reply